Wie

BLOEM
Bron: Van Dale
Basiswoordenboek
NGT

Pieternel Bottema, aangenaam! In de dovencultuur heeft iedereen zijn eigen naamgebaar. Eén gebaar dat refereert aan jou als persoon. Dit is makkelijker dan alle afzonderlijke letters spellen. Mijn naamgebaar is BLOEM (zie illustratie) Hierin kan je ook wel het gebaar van een bloem herkennen. Ik werd vroeger door mijn moeder Pimpernel genoemd, en voor de mindere bloemenkenners onder u, dat is een bloem.

Taal en cultuur hebben altijd mijn interesse gehad en ik leerde een geheel nieuwe taal én cultuur kennen toen ik de lerarenopleiding Nederlands Gebarentaal ging volgen. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor mij open met geschiedenis, cultuur en een nieuwe vorm van communicatie.  Deze communicatie lijkt gevoelsmatig meer vanuit het hart te komen dan vanuit het hoofd.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan voetballen, en zo af en toe laat ik mij weer overhalen een sportieve uitdaging aan te gaan. Zodoende ren ik rondjes door Utrecht, en sinds kort zit ik ook steeds vaker op de racefiets. Ik heb tijdens mijn studententijd veel leuke mensen leren kennen met wie ik graag een lekker biertje, of kopje koffie drink in Utrecht, mijn stadsie. Maar de komende vijf jaar ga ik op avontuur. Dat vind ik super spannend, en tegelijkertijd heb ik er ook veel zin in. Avontuur opzoeken heb ik altijd al gedaan. Als kind struinde ik in Putten de bossen af en bouwde ik hutten. In mijn studententijd zat dat avontuurlijke vooral in de liftavonturen door Europa, en nu als volwassene roept het avontuur mij wederom. Dit keer ga ik onder de vlag van Wycliffe de wereld intrekken. In de Bijbel staat in Romeinen 12:11 “Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer.” Dit voelt als een aanmoediging en een opdracht.