Wie

BLOEM
Bron: Van Dale NGTwoordenboek

Pieternel Macarov-Bottema, aangenaam! In de dovencultuur heeft iedereen zijn eigen naamgebaar. Eén gebaar dat refereert aan jou als persoon. Dit is makkelijker dan alle afzonderlijke letters spellen. Mijn naamgebaar is BLOEM (zie illustratie) Hierin kan je ook het gebaar van een bloem herkennen. Ik werd vroeger door mijn moeder Pimpernel genoemd, en voor de mindere bloemenkenners onder u, dat is een bloem. 

Taal en cultuur hebben altijd mijn interesse gehad en ik leerde een geheel nieuwe taal én cultuur kennen toen ik de lerarenopleiding Nederlands Gebarentaal ging volgen. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor mij open met geschiedenis, cultuur en een nieuwe vorm van communicatie.  Deze communicatie lijkt gevoelsmatig meer vanuit het hart te komen dan vanuit het hoofd.

Sinds februari 2020 woon ik in Oradea, Roemenië. Een mooie stad waar ik veel leerde over de (doven)cultuur. Tegelijkertijd zorgt het verhuizen naar een ander land er ook altijd voor dat je je meer bewust bent van je eigen cultuur. Binnen de organisatie SIL GSLT werk ik samen met mensen vanuit de hele wereld. Hierdoor verbreed mijn horizon zich nog meer. Daar ben ik God dankbaar voor!

In mijn vrije tijd ontmoet ik graag vrienden en ik hou van lekkere koffie! Daarnaast ren ik soms een rondje hard, fiets ik door de omgeving en ben ik altijd in voor een potje voetbal! Als de temperatuur daalt sta ik meer in de keuken om te bakken, ik probeer graag nieuwe dingen uit maar heb ook een aantal beproefde recepten. Inmiddels weet ik dat de Roemenen van goede koffie houden en ook graag lekkers bakken, we zijn dus een goede combi!