Even schakelen

De tijd vliegt! Op 9 november kwam er een einde aan mijn cursus interculturele communicatie in Gloucester. Het plan was om na deze cursus een weekend in Nederland verblijven, om mij vervolgens aan te sluiten bij het Global Sign Language Team in Oradea, Roemenië.
Mijn financiën moeten rond zijn om ook daadwerkelijk groen licht te krijgen om naar Roemenië te mogen vertrekken.
Begin november is in samenspraak met mijn TFC (Thuis Front Commissie), Wycliffe en mijzelf besloten dat ik niet in november vertrek naar Roemenië maar in februari, omdat de financiën nog niet helemaal rond zijn.

Plan B
Een vers uit Romeinen 12:11 is voor mij altijd een inspiratie. “Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer.”De afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt om mijn financiën rond te krijgen voor de peildatum. Dankbaar ben ik voor alle support die ik van jullie ontvang. In welke vorm dan ook. Ik word heel blij van al jullie berichtjes, podcast-tips, gebed en jullie financiële support.

Komende maanden ga ik mij richten op drie pijlers.
Allereerst wil ik investeren in en verbindingen leggen tussen dove en horende mensen. Wisten jullie dat er bijvoorbeeld een Gebarentaal-kerk is? (http://site.kadosh.nl)
Daarnaast wil ik komende tijd graag beschikbaar zijn voor (mijn) naasten. Een idee dat ik hierbij heb is een kerstdiner organiseren voor alleenstaanden.Tot slot ga ik mij natuurlijk ook richten op het financiële plaatje. Gelukkig hoef ik dit alles niet alleen te doen. Ik voel dat God in alles bij mij is en mij leidt.

Praktisch gezien zullen er de komende maanden ook wat dingen veranderen. Zo ben ik ineens weer inwoner van Nederland! De maanden die ik in Nederland ga verblijven zijn op mijn ‘eigen kosten’. Als ik in Roemenië ben in zal ik weer gaan leven van giften.

Wil je mij helpen?
In de week dat we de knoop doorhakten dat mijn vertrek naar Roemenië werd uitgesteld, kreeg ik bericht van Stichting Vrienden van Effatha. Een stichting die zich inzet voor de positie van christelijke doven in binnen en buitenland. Zij zullen mij gaan ondersteunen met een substantieel bedrag per jaar. Wat een zegen!

Ken jij nou nog stichtingen, goede doelen, bedrijven etc. die ook aansluiten bij mijn plannen voor komende jaren, dan hoor ik dat graag. Momenteel zitten we op ongeveer 74% van het totaal bedrag dat binnen moet zijn voordat ik vertrek.

Ik houd jullie graag op de hoogte,

Heel veel liefs,

Pieternel